NAZORGVOLENDAM.NL
Website gemeente Edam-Volendam
VOORLICHTING & ONDERSTEUNING

 KLIK HIER VOOR PSYCHOSOCIALE ONDERSTEUNING EN VOORLICHTING

 

Handige adressen, telefoonummers en links.

Huisartsenpost
Tel: 0299 - 313233

Korrelatie
Tel: 0900-1450
€ 0,30 PER MINUUT BEREIKBAARHEID:MAANDAG T/M VRIJDAG 09.00 -18.00 UUR
De telefoon wordt beantwoord door professionals (maatschappelijkwerkers en psychologen)
Korrelatie is meer dan alleen een luisterend oor, ze verschaffen mensen inzicht in de aard van hun problemen en welke stappen zij kunnen zetten. Het gaat om een coachende rol waarbij ze mensen iets aan reiken waarmee ze zelf verder kunnen.

SOS Telefonische hulpdienst
Telefoon: 0900-0767
Bereikbaarheid: 24 uur per dag 7 dagen per week.
Telefoon wordt bemand door vrijwilligers. Ze bieden vooral een luisterend oor.

Psychische problemen
www.dijkenduin.nl Deze site bevat o.a informatie over hulpverlening, psychische problemen en hoe je verwezen kan worden voor hulp.

www.psychowijzer.nl Bevat informatie over alle psychische problemen van ADHD, tot depressie, rouwverwerking, psycho traumatische stress, slaapstoornissen enz.

www.smdzw.nl Deze site geeft een helder overzicht van wat de sociaal maatschappelijke dienstverlening voor diensten levert.

www.zwaarweer.nl Is een site voor jongeren over depressie. De site biedt ook de mogelijkheid een test te doen om te kijken of je depressief bent of een dipje zit.

www.depressiecentrum.nl Een site met alle informatie over depressie, behandeling en medicijnen enz. Ook is er de mogelijkheid om in te loggen via het forum. Op het forum wordt onderling informatie uitgewisseld.

Rouw en verliesverwerking
www.verliesverwerken.nl Een site die beknopte informatie weergeeft. Wil je meer weten dan kan je via die site van alles down loaden.

www.vook.nl Een site van een landelijke zelfhulporganisatie van ouders van een overleden kind. Het doel is onderling begrip en medeleven bieden aan lotgenoten.
Ze hebben ook een telefonische hulplijn: 0900-2022723 €0,05 per minuut
De site bevat een forum. Het forum is onderverdeeld in verschillende forums, zo is er b.v. een forum waar broers en zussen met elkaar kunnen discussiëren en een forum voor mensen die een zelfdoding in hun omgeving hebben meegemaakt.

www.in-de-wolken.nl Is gespecialiseerd op informatie en advisering op het terrein van kinderen en jongeren die te maken hebben met een verlies door de dood.
De site is nog in opbouw dus alle informatie is nog niet beschikbaar.
Ze beschikken ook over een adviestelefoon: di en do morgen tot 12.00 uur rechtstreeks bereikbaar. Op andere momenten kan er een bericht op de voicemail worden ingesproken.

www.moedigemoeders.nl Informatie over de werkwijze van de moedige moeders. Verder zijn er links met Parnassia (waar niet gelijk duidelijk is waar je informatie over alcohol, drugs en behandelmethodes kan vinden) en Narcotics Anonymous.

www.dekaterkomtlater.nl Deze site is voornamelijk weer gericht op jongeren. Je vindt hier alles over alcohol, ervaringen, test jezelf, jij vraagt, enz.

www.alcoholinfo.nl Dit is een alcohol-voorlichtingssite met wat meer informatie.

www.alcoholenopvoeding.nl Een leuke leerzame site.