Online hulp

 

 

 

Forum

 

NAZORGVOLENDAM.NL
Veelgestelde vragen en antwoorden over lichamelijke problemen

  

Longschade kan veroorzaakt worden door verbranding en/of door roet en andere deeltjes die ontsteking veroorzaken. Deze ontsteking of verbranding geeft littekenweefsel. Littekenweefsel op de longen geeft vermindering van de longcapaciteit, waardoor deze minder goed functioneren. Dit kan vooral problemen geven bij het sporten.
Indien het slijmvlies binnen de luchtpijp beschadigd is, kan er hypergevoeligheid optreden, waardoor je sneller gaat hoesten en de longen en luchtpijp eerder geprikkeld raken.

Het is moeilijk te voorspellen wat de vooruitzichten zullen zijn. Meestal treedt er geen volledig herstel op, maar de schade wordt meestal ook niet slechter. Roken heeft echter zeker een negatief effect. De klacht dat er veel en vaker wordt gehoest, kan wel verklaard worden vanuit de verhoogde prikkelbaarheid van de luchtwegen.

Advies voor allen die hier klachten over hebben: ga naar de longarts. Dit hoeft niet echt een longarts te zijn met ervaring met brandwonden. Elke longarts kan hier iets over zeggen.

 

Klik hier om terug te gaan naar de vragen